Byta Bil är en av Sveriges större bilbloggar där information om biltester och produkttester av bilrelaterade tillbehör publiceras. Nedan följer information om hur bloggens grundare, Joakim, resonerade vid val av verkstad då han skulle serva sin Volvo V70 II.

Joakim började med att kontakta bilverkstäder i närheten av hans jobb. Tidigare hade han jämfört pris mellan Bilia och Upplands Motor, där den senare nämnda visade sig vara billigast. Då denna service var mer omfattande valde han att jämföra priserna mellan dessa två igen. Resultatet blev följande:

Upplands Motor: 6000 kr

Bilia: 4800 kr

Joakim förstod att båda servicarna med största sannolikhet inte var likvärdiga, men på grund av det lägre priset och nära avstånd valde han Bilia. Han hade dock negativ erfarenhet sedan tidigare av denna verkstad, men han hoppades att detta ändrats.

Slutsatsen som vi på Bilservicepriser drar utifrån detta är att följande egenskaper är hett eftertraktade av de som ska hitta en bilverkstad för service/reparation:

1. Bra pris

2. Nära till bilverkstaden

3. Noggrant utfört arbete

4. Bra kundbemötande

Vi på Bilservicepriser tipsade Joakim om vår tjänst och förhoppningsvis kommer han ha nytta av den nästa gång han ska serva eller reparera sin bil. Vill ni läsa några av Joakims biltestester så hittar ni till hans blogg, Byta Bil, här.